Americké kotlety

HankaPu Kuchařka:

Vepřové maso 57 názorů

584

Suroviny

600 g vepřových kotlet
60 g rostlinného oleje
80 g kečupu
20 g plnotučné hořčice
4 g chilli papriček
4 g česneku
4 g soli
Recept si zatím oblíbilo 84 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, kečupu, hořčice, nadrobno nasekaných chilli papriček, utřeného česneku a soli připravíme marinádu.

  2. Kotlety nakrájíme na porce, naložíme do připravené marinády a necháme do druhého dne marinovat. Pak je položíme na vymaštěný plech a za stálého potírání zbylou marinádou pečeme v troubě do změknutí. Podávat můžeme buď s hranolkami, nebo s brambory na různý způsob.

Poznámka

Zdroj: výstřižek ze starších novin

Protože tohle jídlo je poměrně dost ostré, manželovi, který to má rád, jsem oddělila asi půlku té marinády a udělala zvlášť, zbytek rodiny měl marinádu bez papriček, takže spokojenost byla na obou stranách.

Ještě k těm surovinám, jsou tady uváděny v gramech, ale myslím si, že není až tak nutné to dodržet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 260 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké kotlety

  • Edibara Edibara

    Tento recept patří k nejoblíbenějším mojí dcerky. Když jsem tento recept udělala poprvé (a to mi po upečení nezbylo ani moc marinády - sosu), tak jsem udělala 6 menších plátků s tím, že to bude pro tři lidi. Dcera přijela ze závodů, a i když bylo půl jedné v noci, postavila ke k pekáči - jako, že ochutnat a nakonec u něj zůstala ještě přes deset minut. Doslova se ládovala a mlaskala si. "Zbufla" 4 plátky :-D Od té doby je opravdu favoritem.
    Dnes je jdu nakládat po delší době znovu, vzpomněla jsem si na to, jak je dcera ochutnala :-D poprvé a došlo mi, že za tento pro nás inspirativní recept, musím poděkovat. Takže, děkujeme. Je to opravdu dobrota! :-):yes:

    Odpovědět

  • mííííša mííííša(neregistrovaná)

    Dnes jsem zkoušela a výtečné :) k tomu šťouchané brambory a luxus!! :-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Fotografie nádherná recenze skvělé.. No tak teď už jen směr kuchyň :-)

    Odpovědět

  • kastner jarmila kastner jarmila(neregistrovaná)

    Taky dekuji za receptik,maso mam uz nalozene,tak ho jenom upect,no jsem zvedava,ale verim ,ze to bude dobre!:-*

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes bylo k obědu, místo kotletky jsem použila krkovičku a bez papriček, jako přílohu jsem zvolila hranolky domácí,;-) jídlo bylo vynikající, moc jsme si pochutnali, bodík letí a ukládám.:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • jozefs jozefs

    mojej zene to chutilo :yes:

    Odpovědět

  • mousinek mousinek

    tomu říkám mňamka, akorát jsem nedávala papričky nemusíme ostré, ale i bez nich super...
    zasloužený bodík :-K:yes:

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Bylo to mňam:-)!

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    ivulinka: Ivanko:-), moc zdravím Tvojí sestru a jsem ráda, že všem chutnalo :-):-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Haničko:-),
    mám pověření od mojí sestry... a musím Ti od ní vyřídit, že si strašně moc na tvých kotletkách pochutnali:yes:, ještě dnes mi o nich básnili, jen nepoužila chilli papričky, protože má doma doma dvě malé děti, posílám ti za ni bod:-K

    Odpovědět

  • lucous- lucous-

    já jsem k tomu hodila na kosticky nakrájené brambory a super ;-) 2v1 :-D

    Odpovědět

  • Doubnerka Doubnerka

    Naprosto perfektní. Podobně nakládám masíčko i na grilování. Protože máme rádi pálivo sladkou chuť, přidala jsem lžíci medu do marinády a je to taky super. :-K:yes::yes: Bodík už letí:-8

    Odpovědět

  • bobo bobo(neregistrovaný)

    Místo papriček jsem dal hořčici s křenem a výsledek super!!!

    Odpovědět

  • M.Staněk M.Staněk(neregistrovaný)

    Recenze na tenhle recept mě tak nabudily, že tenhle recept zítra vyzkouším na příbuzných. Jsou to Maďaři a tak by to mělo zabrat:-)Jestli zaboduju, dám obrovského boďana;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Konečně jsem se dohrabala k dlouho uloženému receptu. . . V úterý spáchám k večeři tuhle dobrotu. Jen přemýšlím, že bych kečup možná nahradila rajským protlakem, aby nebylo sladké. Nádhera! :-p:yes:+

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo