Nutriční hodnoty (Krémová mangoldová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 962 kJ / 1 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,03 g |
Tuky | 84,50 g |
– nasycené | 53,42 g |
– nenasycené | 28,50 g |
–– mononenasycené | 23,16 g |
–– polynenasycené | 5,34 g |
––– omega 3 | 0,85 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 242 mg |
Sodík | 363 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 68,72 g |
– cukry | 44,85 g |
––– laktóza | 39,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
12 12 velkých listů mangoldu (i s řapíkatým stonkem) | Mangold | |
2 2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
500 ml 500 ml vývar nebo voda | Vývar hovězí | 500 ml |
700 ml 700 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 700 ml |
200 ml 200 ml šlehačky nebo smetany (možno vynechat) | Šlehačka 35% | 200 ml |