Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová mangoldová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 962 kJ /
1 186 kcal
Bílkoviny35,36 g
– z toho živočišné bílkoviny31,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,03 g
Tuky84,50 g
– nasycené53,42 g
– nenasycené28,50 g
–– mononenasycené23,16 g
–– polynenasycené5,34 g
––– omega 30,85 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 363 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy68,72 g
– cukry44,85 g
––– laktóza39,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
12 12 velkých listů mangoldu (i s řapíkatým stonkem) Mangold
2 2 polévkové lžíce oleje Olej řepkový
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
500 ml 500 ml vývar nebo voda Vývar hovězí 500 ml
700 ml 700 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 700 ml
200 ml 200 ml šlehačky nebo smetany (možno vynechat) Šlehačka 35% 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.