Nutriční hodnoty (Domácí vanilková zmrzlina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 597 kJ / 1 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,63 g |
| Tuky | 62,37 g |
| – nasycené | 29,27 g |
| – nenasycené | 22,08 g |
| –– mononenasycené | 18,35 g |
| –– polynenasycené | 3,73 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 1,58 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 341 mg |
| Sůl | 0,78 g |
| Sacharidy | 164,78 g |
| – cukry | 160,75 g |
| ––– laktóza | 14,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového aroma | Aroma vanilkové | 5 ml |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce nadrobno nasekané čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 52.5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |