Nutriční hodnoty (Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 051 kJ / 1 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,80 g |
| Tuky | 31,46 g |
| – nasycené | 8,80 g |
| – nenasycené | 14,66 g |
| –– mononenasycené | 9,92 g |
| –– polynenasycené | 4,74 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 5,15 g |
| Sacharidy | 170,97 g |
| – cukry | 12,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 celé kuře | Kuře | |
| máslo | Máslo kravské | |
| zázvor buď čerstvý nebo mletý sušený | Zázvor sušený | |
| 250 ml 250 ml drůbežího vývaru (může být třeba z kostky) | Vývar kuřecí | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 6 6 starších rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 258 g |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| smetana (napůl s mlékem) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| kopřivy | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| zázvor čerstvý nebo sušený | Zázvor sušený | |
| 100 ml 100 ml drůbežího vývaru s rozpuštěným máslem | Vývar kuřecí | 100 ml |
| sůl (opatrně, drůbeží vývar je slaný) | Vývar kuřecí |