Nutriční hodnoty (Letní polévka s hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 445 kJ / 1 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,49 g |
| Tuky | 90,22 g |
| – nasycené | 57,85 g |
| – nenasycené | 31,33 g |
| –– mononenasycené | 26,96 g |
| –– polynenasycené | 4,37 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 16,10 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 33 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,28 g |
| – cukry | 13,30 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvě vyloupaného sladkého hrášku | Hrášek zelený | 200 g |
| 0,5 0,5 střední cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 l 1 l vývaru z kostí | Vývar masový | 1000 ml |
| 3 3 karotky | Mrkev čerstvá | |
| 2 2 menší petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 střední nové brambory (uvařené) | Brambor raný | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |