Nutriční hodnoty (Letní polévka s hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 445 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,37 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,49 g |
Tuky | 90,22 g |
– nasycené | 57,85 g |
– nenasycené | 31,33 g |
–– mononenasycené | 26,96 g |
–– polynenasycené | 4,37 g |
––– omega 3 | 0,63 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,28 g |
– cukry | 13,30 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g čerstvě vyloupaného sladkého hrášku | Hrášek zelený | 200 g |
0,5 0,5 střední cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
1 l 1 l vývaru z kostí | Vývar masový | 1000 ml |
3 3 karotky | Mrkev čerstvá | |
2 2 menší petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 střední nové brambory (uvařené) | Brambor raný | |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |