Nutriční hodnoty (Valašský frgál, ale z podkrušnohoří)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 987 kJ / 4 777 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,25 g |
| Tuky | 229,58 g |
| – nasycené | 138,48 g |
| – nenasycené | 81,65 g |
| –– mononenasycené | 72,27 g |
| –– polynenasycené | 9,38 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 161 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 585,45 g |
| – cukry | 186,11 g |
| ––– laktóza | 14,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 35 g 35 g droždí | Droždí pekařské lisované | 35 g |
| 500 g 500 g prosáté polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 125 g 125 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 125 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| mák | Mák modrý | |
| tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| 60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 60 g 60 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 60 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 60 g 60 g másla na potření frgálů (rozpuštěného) | Máslo kravské | 60 g |