

Hrušky s krémem
Suroviny 6 porcí
- 6 středně velkých hrušek
- citronová šťáva
- máslo
- cukr
- 1 vejce
- 1 kelímek mascarpone
- 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Hrušky oloupejte, nakrájejte na dílky, ty nandejte do pekáčku vymazaného máslem a pokapejte citronem.
Utřete 4 lžíce másla a 1/2 šálku cukru do pěny. Do hmoty zašlehejte 1 vejce a postupně, po částech mascarpone v pokojové teplotě.
Nakonec důkladně vmíchejte mouku, nalijte na ovoce a zapékejte v troubě vyhřáté na 180°C, až krém ztuhne.
Poznámka od kuchařky
Místo hrušek lze podle sezóny použít jablka, čerstvé broskve nebo třeba ostružiny. Dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrušky s krémem
-
Udělala jsem dneska tento recept. Nejdřív ten krém, jelikož máme v rodině diabetiky, dala jsem 1 dcl Fruktozy pro diabetiky. Byl hodně hustý, když autorka píše "nalijeme", zředila jsem asi 5 ml mléka, prostě velkým panákem, víc ne.
Pak jsem naskládala hrušky na velký pekáč a zalila. Pekla jsem při 170°C 30 minut. Hotový jsem ještě posypala skořicí. Je to vynikající, šťavnaté. Přidám fotky, pokud se to nebude líbit, vymažu, ale výborné ty hrušky takto jsou
Je to tenounké, ale my to takto milujeme, no z pekáče toho už moc nezbývá -
Jsem ráda, že se vám recept líbí
-
Zajímavé a určitě dobré pochutnání
+4
Také se těším na fotky
zvědavost je hrozná vlastnost
-
Receptík ukládám
-
teď jsem koukala na můj oblíbený maďarský pořad TV paprika a byl tam téměř totožný recept - rozdíl jen v tom, že se do formiček (bez dna) dá naspod ogrilované kolečko ananasu a nanese se lžičkou tento krém (žádné uhlazování, jen tak, jak to spadne ze lžičky). Po upečení se formička opatrně sundá, přelije nějakým cukrovým rozvarem a servíruje se zmrzlinou, nebo šlehačkou. No byla to paráda, krásně nadýchané. Mít ty formičky, tak do toho jdu
Tím chci říct, že se těším na fotku k tomuto receptu -
To je nádhera a tentokrát fakt škoda, že bez fotky, ikdyž nevadí. Nedá se asi použít něco jiného, než mascarpone, že? Každopádně to musí být strašně dobré
-