Hrušky s krémem

toscana Kuchařka: toscana

6 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 7 názorů

Suroviny

6 středně velkých hrušek
citronová šťáva
máslo
cukr
1 vejce
1 kelímek mascarpone
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupejte, nakrájejte na dílky, ty nandejte do pekáčku vymazaného máslem a pokapejte citronem.

  2. Utřete 4 lžíce másla a 1/2 šálku cukru do pěny. Do hmoty zašlehejte 1 vejce a postupně, po částech mascarpone v pokojové teplotě.

  3. Nakonec důkladně vmíchejte mouku, nalijte na ovoce a zapékejte v troubě vyhřáté na 180°C, až krém ztuhne.

Poznámka

Místo hrušek lze podle sezóny použít jablka, čerstvé broskve nebo třeba ostružiny. Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrušky s krémem

  • spagetka spagetka

    Udělala jsem dneska tento recept. Nejdřív ten krém, jelikož máme v rodině diabetiky, dala jsem 1 dcl Fruktozy pro diabetiky. Byl hodně hustý, když autorka píše "nalijeme", zředila jsem asi 5 ml mléka, prostě velkým panákem, víc ne.
    Pak jsem naskládala hrušky na velký pekáč a zalila. Pekla jsem při 170°C 30 minut. Hotový jsem ještě posypala skořicí. Je to vynikající, šťavnaté. Přidám fotky, pokud se to nebude líbit, vymažu, ale výborné ty hrušky takto jsou :yes::yes::yes::yes:
    Je to tenounké, ale my to takto milujeme, no z pekáče toho už moc nezbývá

    Odpovědět

  • toscana toscana(autorka receptu)

    Jsem ráda, že se vám recept líbí :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavé a určitě dobré pochutnání:-p+4:yes:Také se těším na fotky;-)zvědavost je hrozná vlastnost:-8:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Receptík ukládám;-):yes::-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    teď jsem koukala na můj oblíbený maďarský pořad TV paprika a byl tam téměř totožný recept - rozdíl jen v tom, že se do formiček (bez dna) dá naspod ogrilované kolečko ananasu a nanese se lžičkou tento krém (žádné uhlazování, jen tak, jak to spadne ze lžičky). Po upečení se formička opatrně sundá, přelije nějakým cukrovým rozvarem a servíruje se zmrzlinou, nebo šlehačkou. No byla to paráda, krásně nadýchané. Mít ty formičky, tak do toho jdu:-p:-K
    Tím chci říct, že se těším na fotku k tomuto receptu:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To je nádhera a tentokrát fakt škoda, že bez fotky, ikdyž nevadí. Nedá se asi použít něco jiného, než mascarpone, že? Každopádně to musí být strašně dobré:-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

Tématické fráze: recept z hrušek hrusky marscapone něco dobrého z hrušek recepty z hrusek mascarpone hrušky hruska mascarpone top recepty z hrušek hruskove rezy s mascarpone hrušky s mascarpone hruška s mascarpone buchta s maskarpone a hruškou hruška ogrilovaná s mascarpone recept s hruškovým rozvarem fotky hrušky hrušky recepty hrušky recept maskarpone a hrušky recepty maskarpone s hruškami mascarpone hruska něco s krémem mascarpone

Zapomněl/a jsem heslo