Nutriční hodnoty (Francouzský guláš podle Anuše Kejřové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 666 kJ / 1 354 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 126,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,55 g |
Tuky | 69,56 g |
– nasycené | 41,23 g |
– nenasycené | 24,36 g |
–– mononenasycené | 20,96 g |
–– polynenasycené | 3,41 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 11,85 g |
Cholesterol | 445 mg |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 32,12 g |
– cukry | 14,40 g |
––– laktóza | 2,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 600 g |
2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
50 g 50 g přepuštěného másla | Ghí | 50 g |
1 1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | |
500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
2 lžíce 2 lžíce kaparů | Kapary | 30 g |
100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |