Nutriční hodnoty (Vánoční jablečný cop)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 753 kJ / 4 721 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,25 g |
| Tuky | 143,10 g |
| – nasycené | 14,71 g |
| – nenasycené | 118,17 g |
| –– mononenasycené | 80,39 g |
| –– polynenasycené | 37,78 g |
| ––– omega 3 | 10,52 g |
| Vláknina | 40,48 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 218 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 756,34 g |
| – cukry | 411,89 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| asi 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 120 g 120 g oleje nebo jiného tuku | Olej řepkový | 120 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| 120 g 120 g rozinek | Rozinky | 120 g |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| skořice | Skořice ceylonská |