Avokádová krémová pomazánka

Pomazánky Doba přípravy: 15 8 názorů

Pomazánky Doba přípravy: 15 8 názorů

Suroviny 3 porce

1 zralé avokádo
1 citron
125 g Lučiny
15 g másla
špetka bílého pepře
1 stroužek česneku
sůl
chilli drcené

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo rozpůlíme, do pecky (není tvrdá) zasekneme nůž a pootočením pecku snadno vyndáme.
    Lžící podebereme vnitřek a vyndáme ze slupky.

  2. Vidličkou avokádo důkladně rozmačkáme (nebo rozmixujeme), ihned zakápneme citronem, aby nezčernalo.
    Přidáme lučinu, změklé máslo, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř a špetku chilli.
    Promícháme nebo promixujeme.

  3. Podáváme v mističce ozdobené listem salátu, cherry rajčátkem s opečeným toastem.
    Nebo namažeme a ozdobíme plátky opečeného tmavého pečiva.

Poznámka od kuchařky

Pecku z avokáda nevyhazujte obsahuje mnohem zdravější látky než dužina.

Posiluje imunitu, snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol, zlepšuje funkci jater, žlučníku, slinivky i střev.

Pomáhá proti zánětům a bolestem.

Obsahuje i výkonné antioxidanty , vápník, hořčík a další prospěšné látky.

Dá se lehce nastrouhat na obyčejném struhadle a usušit.

Můžete potom používat do salátů, na ozdoby a přidat do hotových jídel.

Komentáře k receptu Avokádová krémová pomazánka

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    zizala: usušené to není trpké a navíc hezky růžové - dá se s tím cokoli sladké i slané trochu posypat aniž by to nějak změnilo chuť ale nikomu to nenutím :-K kdo má zájem zkusí a kdo nechce nemusí :-K hezký večer

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Tak jsem zkusila nastrouhat tu pecku z avokáda a ochutnat. Pan Pohlreich totiž v neděli ve svém pořadu podotkl, že četl, že pecka z avokáda prý obsahuje plno zdravých látek. Pak se odmlčel a dodal: "Ale žrát se to nedá".
    No, měl pravdu, je to hrozně trpké a je mi jasné, že by to zkazilo každé jídlo, do kterého by se to přidalo. Takže nadále budu pecky vyhazovat a konzumovat jen lahodnou dužinu :-)

    Odpovědět

  • bofinka: :-) když to u nich roste tak mají různé vychytávky, já koupím tak 2-3 a sní se hned jak změknou :-):-K Hezký den

    Odpovědět

  • cathleen: :-K děkuji

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádhera, Maruško <3:-K

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Ve Venezuele jadro avocada rozseknou a zapichnou sem tam do pripraveneho guacamole. To pak oxiduje pomaleji a tolik nezhnedne. Tedy v pripade, ze ho pripravite vetsi mnozstvi s predstihem a chcete uchovat delsi dobu.

    Odpovědět

  • casino: děkuji :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    No, ta POZNÁMKA to je tedy pecka:yes:
    A jen za tu pecku byste zasloužila palec nahoru:-D
    Děkuji:-)
    http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=pr...

    Odpovědět

Tématické fráze: avokádová pomazánka podle pohlreicha pomazánka z avokáda avokado a žlučník avokádová pomazánka pohlreich avokadova pomazánka pomazánka z avokáda pohlreich avokádová pomazánka recept aby avokado nezcernalo avokádová pomazánka na chlebíčky pohlreich pohlreich avokadova pomazánka pomazánka z avokáda pohlreicha pohlreich recepty avokado pohlreich avokáda jak uchovat avokáda pomazánka z avokáda dle pohlreicha pomazánka z avokáda podle pohlreicha recepty pomazanky z avokáda pomazanky pro žlučník recepty z avocáda avokado žlučník