Nutriční hodnoty (Krupice s vanilkovou smetanou a ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 664 kJ / 876 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 49,10 g |
| – nasycené | 32,57 g |
| – nenasycené | 14,63 g |
| –– mononenasycené | 13,04 g |
| –– polynenasycené | 1,59 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 1,05 g |
| Cholesterol | 165 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 92,30 g |
| – cukry | 66,75 g |
| ––– laktóza | 16,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 35 g 35 g krupice z tvrdé pšenice (nebo polotvrdé) | Pšenice | 35 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 800 g 800 g jahod (nebo malin) | Jahody čerstvé | 800 g |