Nutriční hodnoty (Linecký rybízový koláč pod sněhem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 911 kJ / 3 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 110,04 g |
| – nasycené | 27,27 g |
| – nenasycené | 76,20 g |
| –– mononenasycené | 50,47 g |
| –– polynenasycené | 25,74 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 441,53 g |
| – cukry | 232,74 g |
| ––– laktóza | 0,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 150 g 150 g tuku | Margarín | 150 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| vanilka | Vanilkové lusky | |
| citronová kůra (podle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| 500 g 500 g čerstvého rybízu (nebo rybízové zavařeniny) | Rybíz červený čerstvý | 500 g |
| škrob na zahuštění | Bramborový škrob | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 4-6 4-6 bílků | Vaječný bílek | 165 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |