

Karamelové řezy
Doba přípravy: 2-2,5 hod 20 porcí Moučníky , Řezy 17 názorů
Suroviny
- 6 žloutků
- 20 dkg moučkového cukru
- 20 dkg lískových ořechů
- 6 lžic strouhanky
- 3/4 balíčku kypřícího prášku
- 1 vanilkový cukr
- 1 Salko
- 1 máslo
- dortové oplatky
- 4 bílky
- čokoláda na vaření
- ořechy (nebo mandle na ozdobu)
Postup přípravy receptu
Nejlépe den předem uvařit Salko 1 a 1/2 hodiny v polovině času obrátit. Žloutky utřeme s cukrem dohladka. Přidáme ořechy, strouhanku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Vše vyšleháme. Nakonec vmícháme sníh.
Na dno pekáče dáme dortové oplatky. Boky vymažeme a vysypeme moukou. Na oplatky vylijeme hmotu a pečeme při teplotě 180°C asi 20 minut.
Necháme vychladnout. Utřeme máslo a předem uvařené a vychladlé Salko. Krém namažeme na vychladlý korpus. Posypeme sekanými ořechy (mandlemi) a cikcak postříkáme čokoládou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 436 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Karamelové řezy
-
Řezy jsou výborné,jen chci poradit ostatním,aby ušetřili čas-koupila jsem si už karamelové Salko v plechovce,je to novinka.ušetří čas i energii
-
Dělala jsem, výborné
-
Díky za názory, řezy jsou fakt výborné. Jen při vzpomínce na ně mi tečou sliny. Je pravda, že jsou dost sladké, ale naše nervy to ocení. Bibinko, jsem nejen na sladké, ale i na zeleninu a masíčko. Jen u receptů které mám napsané nemám fotky. Takže ode dneška budu dělat recepty na pokračování- co budu ten den vařit budu fotit. Receptů je dost, i když většina převzatá (za což se omlouvám), ale budu vybírat jen ty opravdu vyzkoušené a prověřené.
-
ja neviem preco som to hladala pod gri....ja som debil...hlavne ze kazdemu vypisujem, aky je nas rozsireny vyhladavac skvely.....ja fakt ale fakt potrebujem pauzu
http://www.toprecepty.cz/recept/4701-karamelove-op... -
Doogo, ty jsi ovšem šikovný pekař
je vidět,že tě to fakt baví a to je dobře. Já jsem masařka, ale ocenit dobré sladké věci umím,to si piš
Bodík ti letííííí
-
Moučník musí chutnat skvěle
. Krém ze Salkem dělám také, jen můj krém mívá takovou karamelizovanou, hnědší barvu,nevím,proč, asi proto, že Salko vařím 2 hodiny. Ukládám a bodík!
-
vybusna. Karamelové řezy tu jsou. Zadej do vyhledávače.
-
no a tejaja to som prave vobec netusila, ze su aj okruhle. no a jana remkova...poznas karamelove oplatky...mi sme to volali grilazove rezy, grilazky....tak tam su tieto tortove oblatky nevyhnutne.. tejaja nemas nane recept....neviem ci su tu v databaze
-
vybusná, existujú aj okrúhle tortové oblátky
-
Asi to záleží na druhu oplatek. Kupuji obdélníkové, výrobce Pavel Bílek, a ty nejsou nijak tvrdé, takže se dají ukrojit celkem v poho. Ano, jsem chlap co rád vaří, peče, jí a hraje si se psama.
-
už jsem taky dělala,a je to vynikající-doporučuji;
-
veru chlap.... a aky velky keby si vedela....
a ma tri dogy...obrovske....taky je to chlap veru
-
Jejda, vybusna, měla jsi hostům dát příbor na steak
, ale divím se, že to nezměklo a Dooga je chlap? Jéééžiši!
-
btw..tento zakusok...asi doogyho trosku nastvem....prepac doogy....ja som tento zakusok piekla a mne teda ta oblatka tam doslova vadila. jednak sa mi to strasne zle krajalo a jednak sa to na tanieriku nedalo dobre vidlickou odkrajovat...potom som dala hostom lyzicky, ale bolo to iste. inak chutove bol v poho...az na tu oblatku..bolo to nesikovne.
-
Tak to půjdu asi vybusna do Alberta s foťákem a už mne odvezou v kazajce