Nutriční hodnoty (Ovocné himaláje)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 221 kJ / 3 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,16 g |
| Tuky | 164,80 g |
| – nasycené | 18,93 g |
| – nenasycené | 129,34 g |
| –– mononenasycené | 93,25 g |
| –– polynenasycené | 36,09 g |
| ––– omega 3 | 10,40 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 669 mg |
| Sůl | 2,14 g |
| Sacharidy | 490,73 g |
| – cukry | 443,63 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 2 vrchovaté hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku krupicového cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku vlahého mléka (podle potřeby i více) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 2 tvarohy (ve vaničce) | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový puding v prášku | Puding v prášku | 40 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| ovoce - broskve, rybíz... | Jahody čerstvé |