

Kuřecí stehna v medu
Suroviny
- 5 kuřecích stehen
- sůl
- mletý černý pepř
- 1/3 šálku tekutého medu
- 0,5 šálku oleje (nebo rozpuštěného másla)
- citronová šťáva z půl citronu
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a po obou stranách potřeme solí a mletým (lépe čerstvě)
černým pepřem. V hrnečku si promícháme med s tukem a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme
důkladně kuřecí stehna. Necháme je v chladnu nejméně 4 hodiny odležet. Zbylou směs si
uchováme na potírání masa během pečení.Před vlastní tepelnou úpravou si rozpálíme troubu na 220°C a připravíme si pekáč vhodné velikosti (vhodné je použít jenské sklo nebo keramický pekáček). Každé kuřecí stehno znovu potřeme
připravenou medovou směsí a stehna naskládáme do pekáče. Vložíme do trouby a 10 minut prudce zapékáme po jedné straně. Potom stehna otočíme na druhou stranu, opět potřeme medovou směsí a dalších 10 minut prudce zapékáme. Po úvodním prudkém pečení teplotu trouby snížíme na 170°C a maso pečeme v troubě další hodinu.Zhruba každou čtvrthodinu stehna potíráme medovou směsí. Ke konci pečení mají krásnou hnědočervenou barvu.
Jako přílohu můžeme použít rýži a třeba baby karotku, která svou barvou i chutí hezky doplňuje barevnou i chuťovou kompozici tohoto jídla. Stejným způsobem lze upravovat i celé kuře nebo kachnu, případně i kuřecí křidélka. Dobu pečení je ale nutné upravit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí stehna v medu
-
Hledala jsem něco na zítřejší oběd.A tento recept se mi opravdu zalíbil,jen jsem udělala to že jsem to naložila s cibuli a cuketou
.Už se těším na zítřejší oběd
-
Recept je výborny, vsem nam moc chutnalo
-
Dnes jsem dělala, je to úžasné a dobré kurčo
moc nám chutnalo
Za mě bodík a díky za inspiraci
-
Jednoduché a výborné. Myslel jsem, že to bude obyčejné ale je to skutečně mňamka. Celá rodina se oblizovala.
Med s olejem jsem dal na půlminutky do mikrovlnky, aby se líp promíchal a přidal jsem ještě skořici. -
Recept je dobře napsán a kuře bylo výborné. Nezáleží snad na tom, odkud je recept, hlavně, že si člověk pochutná
Vždycky mě udivuje, kam až člověk dospěje od původního tématu a napochopím osobní útoky apod. Vzpamatujte se, anebo buďte spokojené samy se sebou, jedině pak nebudete kolem sebe prskat a závidět...
-
Nech je ať si kecaj,já ho udělal a je báááááječnýýýý
-
Takže dneska chci udělat kuře na medu a hledám inspiraci, tak si pročítám podobné recepty a hlavně komentáře, protože z nich se často dozvím nějaké další vychytávky... Co jsem se ale dozvěděla tady??? Že na TopRecepty chodí spousta slepic (zmíněné se v tom jistě poznají), které akorát otravují vaření ostatním.
Kdysi mě jedna taková taky osočila, že jsem opsala recept, ani se neobtěžovala sdělit mi odkud, no nic, já jsem si jistá, že jsem ho neopsala.
Takže co kdybyste šly laskavě ke sporáku a místo tahání špíny raději uvařily pořádné jídlo své rodině?
Terezo je to čistě na tvém svědomí, pokud jsi ten recept nezkopírovala, nech slepice, ať si kdákají, já dneska upeču kuře podle tohoto receptu a je mi úplně fuk, odkud vlastně je. -
spagetka: Chceš vědět proč to čtu? Zkus hádat...Hledala jsem nějaký recept z kuřecích stehenních řízků..proto jsem to četla..Od toho to tady snad je ne? Ale bohužel nás doma přešla chuť po tomhle vašem výstupu.
-
Lenka: a proč to čteš a reaguješ
-
Hej tak to je nejtrapnější fórum které jsem kdy četla...jste jako báby na trhu..Ženský vzpamatujte se a nedělejte nám normálním ostudu..Kdybych byla chlap, a četla bych tohle jako chlap..tak raději budu gay, protože tohle mít doma tak si radši hodim mašli. Jste fakt trapné!!!!!!!!!!
-
recept je opravdu dobrý
a Elizo tvoje fotečky jsou velmi jedlé
-
Dnes jsem se se inspirovala tímto receptem...
Je moc dobrý, posílám bod a obrázky.
-
alenaaa: Tak dokazuj teď, když už důkazy jsou jasné
-
www.toprecepty.cz:Jsem moc ráda a děkuji za vysvětlení,protože toto opravdu vysvětlení si žádalo neboť není možné jen tak napadat administrátory a tvrdit,že je to tu na Topkách běžná praxe.Já jsem se s tím tady za celou dobu co jsem zde, pomalu dva roky nesetkala a jsem ráda,že jste to vysvětlili,děkuji moc.
-
K nařčení od Alenaaa: Jak vidíte u receptu - http://www.toprecepty.cz/recept/44-syrove-koule/ ,
recept na sýrové koule přidala naše redakce na Toprecepty.cz přesně 16. 02. 2008 v 11:57:40. Alenaaa se na Toprecepty.cz zaregistrovala přesně 10. 6. 2008 v 16:47:33.
Tím pádem logicky nemohla recept přidat, když ještě další 4 měsíce na Topreceptech nebyla zaregistrovaná. Recept jsme přidali my (z blogu o vaření - http://vareni.kvalitne.cz/bezmasa_002.html, ze kterého jsme dostali souhlas od majitelky blogu), Alenaaa přidala pouze fotografii k již uveřejněnému receptu. Je tedy celou dobu uvedená jako autorka fotografie, nikoli receptu.
Alenaaa: Takže buďte tak laskavá a než začnete někoho napadat, zjistěte si fakta!