Nutriční hodnoty (Švestík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 649 kJ / 3 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,60 g |
| Tuky | 209,79 g |
| – nasycené | 120,69 g |
| – nenasycené | 75,75 g |
| –– mononenasycené | 64,99 g |
| –– polynenasycené | 10,76 g |
| ––– omega 3 | 1,23 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 606 mg |
| Sůl | 1,49 g |
| Sacharidy | 438,15 g |
| – cukry | 245,85 g |
| ––– laktóza | 18,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 2.5 g |
| 75 g 75 g moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru ( ne vanilínového ) | Cukr vanilkový | 8 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| sáček sáček vanilkového pudinku Dr. Oetker nebo Zlatý klas ( ten je lepší ) | Puding v prášku | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 200 ml 200 ml smetany 33% ke šlehání | Smetana kravská sladká 35% | 200 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| cca 400 g 400 g vypeckovaných zralých a pevných švestek | Švestky čerstvé | 400 g |