Nutriční hodnoty (Bábovka "Štrůdlovka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 335 kJ / 4 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,72 g |
Tuky | 141,29 g |
– nasycené | 13,49 g |
– nenasycené | 118,55 g |
–– mononenasycené | 82,94 g |
–– polynenasycené | 35,61 g |
––– omega 3 | 10,34 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 642,29 g |
– cukry | 283,19 g |
––– laktóza | 9,19 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice (i více, podle chuti) | Skořice ceylonská | 4 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
3/4 hrnku 3/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
jemná strouhanka na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |