Nutriční hodnoty (Oříškovočokoládová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 368 kJ / 4 629 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,25 g |
| Tuky | 234,30 g |
| – nasycené | 58,45 g |
| – nenasycené | 158,83 g |
| –– mononenasycené | 115,80 g |
| –– polynenasycené | 43,03 g |
| ––– omega 3 | 2,67 g |
| Vláknina | 16,25 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 3,01 g |
| Sacharidy | 531,85 g |
| – cukry | 299,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g Hery (i jiného tuku) | Margarín | 250 g |
| 250 g 250 g moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 50 g 50 g lískových oříšků (nebo vlašských ořechů) | Lískový ořech | 50 g |
| 50 g 50 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 50 g |
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka (na vysypání) | Mouka pšeničná hrubá |