Nutriční hodnoty (Vepřové plecko v mrkvi a bazalce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 304 kJ / 1 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 207,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 201,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,63 g |
| Tuky | 54,97 g |
| – nasycené | 17,72 g |
| – nenasycené | 25,80 g |
| –– mononenasycené | 22,06 g |
| –– polynenasycené | 3,74 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 15,70 g |
| Cholesterol | 686 mg |
| Sodík | 787 mg |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 38,90 g |
| – cukry | 20,50 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
| 6 6 větších mrkví | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 masox | Bujón hovězí | |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| hrst sekaných lístků lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 2 lžičky 2 lžičky kmínu | Kmín | 10 g |