Nutriční hodnoty (Závin s jablky (kynutý))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 16 913 kJ / 4 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,95 g |
| Tuky | 121,21 g |
| – nasycené | 64,41 g |
| – nenasycené | 46,96 g |
| –– mononenasycené | 35,80 g |
| –– polynenasycené | 11,16 g |
| ––– omega 3 | 1,22 g |
| Vláknina | 48,63 g |
| Cholesterol | 956 mg |
| Sodík | 2,10 g |
| Sůl | 5,05 g |
| Sacharidy | 618,51 g |
| – cukry | 252,20 g |
| ––– laktóza | 14,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 150-200 ml 150-200 ml vlažného mléka (nebo dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 21 g 21 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného droždí) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice na kvásek | Cukr bílý | 24 g |
| 100 ml 100 ml vlažného mléka (na kvásek) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 4-5 g 4-5 g soli | Sůl mořská | 4.5 g |
| 8 8 jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| rozinky (nemusí být) | Rozinky | |
| strouhanka (dle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |