Nutriční hodnoty (Vepřové v marinádě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 771 kJ / 2 574 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 246,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 241,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,63 g |
| Tuky | 123,50 g |
| – nasycené | 37,00 g |
| – nenasycené | 57,38 g |
| –– mononenasycené | 45,53 g |
| –– polynenasycené | 11,85 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 605 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 107,22 g |
| – cukry | 95,56 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg krkovice bez kosti vcelku | Vepřová krkovice | 1000 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce bílého vína (lze vynechat) | Víno bílé suché | 60 ml |
| 4 4 lžíce plnotučné hořčice (já do ní přidala 1 lžíci staroanglické hořčice) | Hořčice plnotučná | |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 100 g |
| 100 g 100 g sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 150 g 150 g žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |