Nutriční hodnoty (Švestkové zázvorové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 258 kJ / 2 213 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 106,42 g |
– nasycené | 59,27 g |
– nenasycené | 40,50 g |
–– mononenasycené | 33,27 g |
–– polynenasycené | 7,23 g |
––– omega 3 | 0,67 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 251,80 g |
– cukry | 40,25 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek hladké mouky (může být z poloviny celozrnná) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
půl hrnku hrnku cukru | Cukr bílý | |
cca 100 g 100 g studeného másla | Máslo kravské | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 30 g |
čtvrt lžičky lžičky soli | Sůl mořská | |
10 10 švestek | Švestky čerstvé | 200 g |
2 lžíce 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 30 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice a hřebíčku (myšleno 1 lžička dohromady) | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
půl hrnku hrnku cukru | Cukr bílý | |
půl hrnku hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |