Nutriční hodnoty (Barevná, zdravá a rychlá polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 299 kJ / 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,31 g |
Tuky | 35,02 g |
– nasycené | 15,37 g |
– nenasycené | 14,73 g |
–– mononenasycené | 11,65 g |
–– polynenasycené | 3,08 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 28,48 g |
Cholesterol | 569 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 62,27 g |
– cukry | 24,68 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 kostky 2 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 84 g |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 lžičky 2 lžičky sušeného zázvoru | Zázvor sušený | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
vývar | Vývar hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
sušený medvědí česnek | Česnek medvědí sušený | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
zelená nať z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1 1 rajče (není nutné) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
1 1 čerstvá paprika (není nutné) | Paprika červená čerstvá | 150 g |