Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché punčové řezy

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba odležení

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba odležení)

Punčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a chuť je zcela specifická. Můžete si připravit své vlastní a pohrát si s množstvím alkoholu, krásnými barvami či čokoládovou polevou na závěr.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 047 kJ /
4 553 kcal
Bílkoviny100,35 g
Tuky77,83 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,18 g
Sacharidy799,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dva stejně velké plechy vyložíme pečicím papírem a ten lehce pomažeme studeným máslem (není to nutné, ale lépe se stáhne). Troubu včas předehřejeme na 170-180 °C. Krok 2: V míse vyšleháme vejce s cukrem do husté bílé hmoty, asi 15 minut, ručním šlehačem a přidáme mouku. Pomocí metličky promícháme a těsto vlijeme na jeden připravený plech. Krok 3: Pečeme cca 5-7 minut podle trouby a upečený plát necháme vychladnout. Krok 4: Stejným způsobem připravíme a upečeme i druhé těsto. Krok 5: Oba vychladlé pláty pak rozkrojíme na poloviny. Krok 6: Z vody, cukru a kyseliny citronové svaříme krátce rozvar a po vychladnutí přilijeme rum (kdo nechce, dá jen rumovou příchuť a přidá vodu). Krok 7: Skládáme následovně: světlý plát, marmeláda, barevný plát, polovina rozvaru, marmeláda, světlý plát, rozvar, marmeláda, barevný plát. Krok 8: Přikryjeme papírem, na kterém se peklo a zatížíme volným plechem, do kterého můžeme vlít trochu vody. Necháme stát nejméně 3 hodiny (nejlépe přes noc, pečeme-li večer). Krok 9: Z cukru, horkého mléka, citronové šťávy a Solamylu si připravíme polevu třením do hladka. Krok 10: Odležené složené pláty rozkrojíme podélně na polovinu a polijeme polevou. Krok 11: Necháme ztuhnout. Můžeme, ale nemusíme, ještě dokončit čokoládovou polevou. Než poleva úplně zaschne, nakrájíme řezy.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 7. 9. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud bychom chtěli tříbarevné řezy uděláme na polovinu plechu růžový a na druhou kakaový. Je to jednodušší, než to vypadá napsané. Stačí upéct dva různobarevné pláty nebo si pohrát a udělat více barev.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché punčové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/20Pj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché punčové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/20Pj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

michaelabur: :-)MOC DĚKUJI za milý komentář a krásné fotečky. Mám radost a přeji krásný a pohodový večer :-K

Děkuji za super recept. Dnes jsem vyzkoušela a dopadl parádně. Přidávám fotečku :-D

Iveta H.: :-) Rádo se stalo , děkuji za komentář a přeji krásný zbytek dne :-K

Jednoduchý, rychlý a dobrý - děkuji za tecept

Teri.Maty: :-)Moc děkuji , těší mě , že chutnají . Krásný večer :-K

Boží recept, robila som 1x a teraz idem po druhe. Fakt luxus <3

Veronika.Hrozna: :-) skvělé :-K

Marie Svarcova: Já zdědila po tchýni, taky veliké a přesně 21 g mouky do ní vejde, když je zarovnaná. Na jídlo se už vzhledem nehodí, nerez je bez lesku, tak je mám nacpané v moukách, cukrech a všude, abych věděla gramáže! S jinými nepeču! ;-)

Veronika.Hrozna: :-) díky za komentář, netuším jaké jsou dnes moderní lžíce mám staré, praktické a používám je stále stejné 1 Lžíce cxa 21 g poůohrubé mouky:-K Hezký večer (Viz foto)

Marie Svarcova: KarinFox: Víš co myslím, že málo mouky, dnes jsou ty modní lžíce na polévku takové placaté, moc se do nich mouky nevejde. Dneska si měla vidět mého drahého chotě, jak dostal příkaz, že má ořezat punčák pod polevu, hezky rovně. Jak to ořezával, tak ty kraje cpal rovnou do pusy. Já už měla polevu a říkám, než-papat, zavolala jsem tě, abys to oříznul do cihličky a ne zmrzačil před polevou! ;-)

KarinFox: Peču déle cca 10 minut, včera jsem pekla pláty, dnes byl hotový punčák. Nejdřív to nabyde a pak klesne, když se začínají uvolňovat kraje od papíru a jsou tmavší, vyberu z trouby. Ale, stejně je s tím třeba zacházet, jako s miminem. Je to křehké. A chladím na froté utěrce, aby se mi těsto nepřilepilo, na čistý papír na pečení, sráží se tam pod ním kondezát. Nechat důkladně vychladit. Dvě hoďky ! Pak se s tím pracuje líp.

KarinFox: :-) Děkuji za komentář a omlouvám se za opožděnou odpověď od 23.8 mi nefungoval PC. :-) může to být moukou, nebo malá vejce, zkuste přidat při šlehání žloutků lžíci horké vody a nebo do ušlehaného těsta jestě zašlehat malou lžičku oleje, :-KKrásný den

Zdravím, dělám punčák podle tohoto receptu už po několikáté, je výborný. Jen ty pláty mám takové "rozdrobovací", jsou hrozně křehké a občas se mi stane, že když chci dát jeden plát na druhý, tak se mi to rozpadne. Co dělám špatně? Mám něčeho přidat nebo péct delší dobu než 5-7 minut? Děkuji za odpověď

hilgertom: :-)moc děkuji za komentář, pak dejte vědět nebo foto :-KHezký večer a další dny.

punčáky miluju. vyzkouším váš recept

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
puncove rezy, punčové řezy recept, jednoduché řezy, punčový řez recept, punčovy řezy, recept na punčový řez, punčovy rez, jednoduché recepty, recepty řezy, recept na punčové řezy, punčové řezy od mámy, recept na rezy, jedoduchy puncovy rez, puncove řezi, puinčový řez, puncive rezy, jednoduchy pumcovy rez, punčová hmota

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, cukr moučkový, voda, rum, kyselina citronová, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová, solamyl, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu