Nutriční hodnoty (Polévka z oranžové tykve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 289 kJ / 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,88 g |
Tuky | 20,56 g |
– nasycené | 12,40 g |
– nenasycené | 7,50 g |
–– mononenasycené | 4,59 g |
–– polynenasycené | 2,91 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 28,60 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 64,73 g |
– cukry | 10,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 oranžové dýně | Dýně čerstvá | |
1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
1 lžíce 1 lžíce kari | Kari | 15 g |
olej | Olej řepkový | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 strtroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
malá chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
čerstvý zázvor | Zázvor čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 dcl 1 dcl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |