Nutriční hodnoty (Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 206 kJ / 766 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,30 g |
| Tuky | 30,58 g |
| – nasycené | 7,78 g |
| – nenasycené | 21,68 g |
| –– mononenasycené | 15,45 g |
| –– polynenasycené | 6,23 g |
| ––– omega 3 | 1,74 g |
| Vláknina | 26,76 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 58,80 g |
| – cukry | 23,91 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké kuřecí čtvrtky nebo stehna s kůží a kostí asi 1,3 kg | Kuře stehno s kůží | |
| 1 lžíce 1 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 velké cibule rozkrojené na 1/2 a nakrájené na plátky | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 velký pórek nakrájený na plátky | Pórek čerstvý | |
| 2 2 velké mrkve rozkrojená a nakrájená na plátky | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 450 g 450 g kapusty na jemné proužky nakrájené nebo posekané | Kapusta hlávková čerstvá | 450 g |
| 250 ml 250 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 200 ml 200 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 200 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku na jemno posekané | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě pomletý pepř | Pepř černý |