Nutriční hodnoty (Tažený štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,75 g |
| Tuky | 37,80 g |
| – nasycené | 22,20 g |
| – nenasycené | 14,20 g |
| –– mononenasycené | 10,90 g |
| –– polynenasycené | 3,30 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 208,12 g |
| – cukry | 37,82 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 20 g 20 g moučkového cukru | Cukr bílý | 20 g |
| 40 g 40 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 100 ml 100 ml teplé vody (dle potřeby) | Voda | 100 ml |
| strouhaná jablka | Jablko čerstvé | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| rozinky (namočené v rumu) | Rozinky | |
| rozšlehané vejce na pomazání (nebo rozehřáté máslo, Hera) | Vejce slepičí | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |