Nutriční hodnoty (Zelňačka mazurská - Kapuśniak mazurski)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 331 kJ / 4 859 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 190,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 136,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,45 g |
| Tuky | 223,32 g |
| – nasycené | 139,77 g |
| – nenasycené | 82,11 g |
| –– mononenasycené | 24,03 g |
| –– polynenasycené | 58,08 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 86,95 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 34,63 g |
| Sůl | 90,91 g |
| Sacharidy | 479,12 g |
| – cukry | 255,00 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hlávka 1 hlávka červeného zelí (cca ¾ kg) | Zelí červené čerstvé | 3000 g |
| 1 l 1 l bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 1000 g |
| 0,500 kg 0,500 kg brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 0,010 kg 0,010 kg rozinek | Rozinky | 9.999999776482582 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 PL 1 PL mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 KL 1 KL vinného octa – červený | Ocet vinný bílý | 5 ml |
| 2 ks 2 ks bobkový list | Bobkový list sušený | |
| Kmín | Kmín | |
| Cukr | Cukr bílý | |
| Pepř | Pepř černý |