Nutriční hodnoty (Boloňské špagety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 830 kJ / 2 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 71,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,48 g |
Tuky | 53,91 g |
– nasycené | 11,68 g |
– nenasycené | 34,66 g |
–– mononenasycené | 24,25 g |
–– polynenasycené | 10,42 g |
––– omega 3 | 2,47 g |
Vláknina | 40,16 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 11,75 g |
Sůl | 29,39 g |
Sacharidy | 322,38 g |
– cukry | 51,68 g |
––– laktóza | 3,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 300 g |
500 g 500 g krájených konzervovaných rajčat | Rajče červené sterilované | 500 g |
90 g 90 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 90 g |
400 g 400 g špaget | Špagety pšeničné | 400 g |
voda | Voda | |
1,5 lžíce 1,5 lžíce soli | Sůl mořská | 22.5 g |
2,5 lžíce 2,5 lžíce oleje | Olej řepkový | 27.5 ml |
50 g 50 g sýra (typu parmezán) | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
mletá paprika | Paprika červená sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
tymián | Tymián sušený |