

Koláč Margot
Suroviny
- 1 čokoláda Margot (100 g)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 1 šlehačka (250 ml)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek práškového cukru
- 3 lžíce oleje
- 1 dl mléka
- 5 dkg strouhaného kokosu
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 5 g másla
Postup přípravy receptu
Čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle.
Do mísy dáme šlehačku, mléko, olej a vejce. Rozšleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, nastrouhanou Margot, práškový cukr a dobře promícháme.
Vyšlehanou směs přelejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme při 180 - 200°C do zrůžovění.
Necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koláč Margot
-
Uz dlouhou dobu me lakal recept s tycinkou margot az jsem si ji nechala specialne privest z Prahy. Dneska jsem kolacek vyzkousela, z polovicni davky do dortove formy. Je opravdu mooooc dobry a ta chut margotky je opravdu nenahraditelna. Udeluji bodik i za snadnou pripravu moucniku
6
a s dovolenim pridavam i foto
-
Chtěla jsem se zeptat: tan pekáč myslíte plech nebo opravdu pekáč? Děkuji.
-
aanicko .... pěkné, dobrý nápad to dát do muffínků
-
Tak jsem si dovolila přidat několik fotek z mých margotkových muffinků. Do těsta jsem již nepřidávala mléko, aby bylo na muffiny správně husté. Receptík je super
. Příště ale přidám ještě nějaké ovoce
.
-
Je to opravdu vynikající
-
Jéééžiš, už to tady nechám, no, Merylas, už vím, co to je..však to tady píšeš.
-
Meryls
ty abys neměla něco speciálního, ty hoblinky jsou úžasné. Zdá se mi to, nebo je pod nimi něco, jako bílá čokoláda?
-
Potřebovala jsem rychle nějaký moučník, tak jsem dělala tento, do těsta jsem použila místo šlehačky Ramu Cremefine na vaření - v lahvičce, pekla jsem na hlubokém plechu s okraji, na povrchu je rozetřený šlehačkový, vanilkový dezert od Dr. Oetkera a posypané strouhanou čokoládou, někdo si vyžádal i šlehačku
Receptík