Koláč Margot

Jitka a Vlastik Kuchař:

Moučníky , Řezy 8 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

1 čokoláda Margot (100 g)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 šlehačka (250 ml)
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek práškového cukru
3 lžíce oleje
1 dl mléka
5 dkg strouhaného kokosu
Poleva:
100 g čokolády na vaření
5 g másla
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Do mísy dáme šlehačku, mléko, olej a vejce. Rozšleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, nastrouhanou Margot, práškový cukr a dobře promícháme.

  3. Vyšlehanou směs přelejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme při 180 - 200°C do zrůžovění.

  4. Necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Koláč Margot

  • bara.it bara.it

    Uz dlouhou dobu me lakal recept s tycinkou margot az jsem si ji nechala specialne privest z Prahy. Dneska jsem kolacek vyzkousela, z polovicni davky do dortove formy. Je opravdu mooooc dobry a ta chut margotky je opravdu nenahraditelna. Udeluji bodik i za snadnou pripravu moucniku :yes:6:yes: a s dovolenim pridavam i foto:-K

    Odpovědět

  • Radana Radana(neregistrovaná)

    Chtěla jsem se zeptat: tan pekáč myslíte plech nebo opravdu pekáč? Děkuji.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    aanicko .... pěkné, dobrý nápad to dát do muffínků ;-)

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    Tak jsem si dovolila přidat několik fotek z mých margotkových muffinků. Do těsta jsem již nepřidávala mléko, aby bylo na muffiny správně husté. Receptík je super :yes:. Příště ale přidám ještě nějaké ovoce ;-).

    Odpovědět

  • Šarlotka Šarlotka(neregistrovaná)

    Je to opravdu vynikající;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jéééžiš, už to tady nechám, no, Merylas, už vím, co to je..však to tady píšeš.:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Meryls:-)):-D ty abys neměla něco speciálního, ty hoblinky jsou úžasné. Zdá se mi to, nebo je pod nimi něco, jako bílá čokoláda?:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Potřebovala jsem rychle nějaký moučník, tak jsem dělala tento, do těsta jsem použila místo šlehačky Ramu Cremefine na vaření - v lahvičce, pekla jsem na hlubokém plechu s okraji, na povrchu je rozetřený šlehačkový, vanilkový dezert od Dr. Oetkera a posypané strouhanou čokoládou, někdo si vyžádal i šlehačku :-)) Receptík :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo