Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 918 kJ /
1 175 kcal
Bílkoviny28,31 g
– z toho živočišné bílkoviny17,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,61 g
Tuky90,69 g
– nasycené58,56 g
– nenasycené30,67 g
–– mononenasycené28,10 g
–– polynenasycené2,57 g
––– omega 30,37 g
Vláknina14,38 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 642 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy55,50 g
– cukry34,35 g
––– laktóza25,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
500 ml 500 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
200 g 200 g nakrájených žampionů Žampion čerstvý 200 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
pepř mletý Pepř černý mletý
1 lžíce 1 lžíce nasekané pažitky Pažitka čerstvá 15 g
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky Petržel nať čerstvá 30 g
vařený uzený jazyk (nebo maso) Jazyk vepřový uzený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.