Nutriční hodnoty (Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 918 kJ / 1 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,61 g |
Tuky | 90,69 g |
– nasycené | 58,56 g |
– nenasycené | 30,67 g |
–– mononenasycené | 28,10 g |
–– polynenasycené | 2,57 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 14,38 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 55,50 g |
– cukry | 34,35 g |
––– laktóza | 25,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
200 g 200 g nakrájených žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
vařený uzený jazyk (nebo maso) | Jazyk vepřový uzený |