Nutriční hodnoty (Lehká zdobená roládka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 7 960 kJ / 1 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,58 g |
| Tuky | 59,52 g |
| – nasycené | 15,66 g |
| – nenasycené | 27,76 g |
| –– mononenasycené | 21,31 g |
| –– polynenasycené | 6,45 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 8,65 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 699 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 260,05 g |
| – cukry | 175,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| Z vypsaných surovin vyšleháme hladkou hmotu konzistence asi jako na zdobení perníčků ( nesmí být moc husté) a dáme do zdobícího sáčku, ustřihneme růžek a na pečící papír na plechu stříkáme ornamenty dle vlastní fantazie. A dáme i s plechem na hodinu do mrazáku. | ||
| 6 6 vajec - bílky zvlášť | Vejce slepičí | 420 g |
| 120 g 120 g krupicového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 80 g 80 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
| (Bílky ušleháme s cukrem do tuha a postupně zašleháme žloutky a poslední mouku | Vaječný žloutek | |
| Po vystydnutí plát plát naplníme dle svých chutí, já dala domácí jahodovou marmeládu a bílou šlehačku. Opatrně začneme rolovat a sloupávat papír a dáváme pozor, aby se ornamenty z tmalého těsta neslouply. Výsledek je překrásný a každého potěší.) | Marmeláda jahodová |