Nutriční hodnoty (Dýňová polévka bratra Pavla)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 846 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,48 g |
Tuky | 33,27 g |
– nasycené | 20,76 g |
– nenasycené | 10,86 g |
–– mononenasycené | 7,18 g |
–– polynenasycené | 3,68 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 122 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 65,10 g |
– cukry | 22,80 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g dýně | Dýně čerstvá | 500 g |
1,5 l 1,5 l kuřecího vývaru (dle potřeby) | Vývar kuřecí | 1500 ml |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 plátky 2 plátky másla | Máslo kravské | 20 g |
100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
strouhaný muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
chlebové krutonky | Krutony | |
čerstvá pažitka | Pažitka čerstvá |