Nutriční hodnoty (Slaninovo - parmazánový dýňový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 082 kJ / 3 366 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,00 g |
| Tuky | 156,65 g |
| – nasycené | 76,55 g |
| – nenasycené | 71,23 g |
| –– mononenasycené | 59,89 g |
| –– polynenasycené | 11,34 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 29,25 g |
| Cholesterol | 143 mg |
| Sodík | 3,15 g |
| Sůl | 8,50 g |
| Sacharidy | 397,16 g |
| – cukry | 30,16 g |
| ––– laktóza | 10,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g dužiny z dýně | Dýně čerstvá | 500 g |
| 450-500 g 450-500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 475 g |
| 180-200 ml 180-200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 190 ml |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhaného parmazánu (podle potřeby) | Parmezán | 45 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sádlo na vymazání formy | Sádlo vepřové |