Vláčné kefírové lívance - kynuté

Moučníky KynutéSmažené Doba přípravy: Do hodiny 0 názorů

Moučníky KynutéSmažené Doba přípravy: Do hodiny 0 názorů

Suroviny Dle počtu strávníků

Kvásek:
1 kostka čerstvého droždí
2 lžičky cukru krupice
1 lžíce mouky
150 ml vlažného mléka
Dále:
3 celá vejce
3-4 lžíce moučkového cukru
250 g hladké mouky
400 g kefírového mléka
citronový cukr s citronovou kůrou
špetka soli
olej na smažení
Na ozdobu:
ovoce nebo přeliv dle libosti a chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.

  2. Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme moučkový cukr, kefírové mléko, mouku, citronový cukr a špetku soli, nakonec přidáme vykynutý kvásek a lehce metličkou promícháme. Necháme opět chvíli odležet.

  3. Nachystáme větší pánev, (pokud máme lívanečník, tak smažíme v něm), dáme do ní trochu oleje a necháme rozehřát. Pomocí malé naběračky nalijeme těsto, (na pánev se mi vešly dva lívance) ty smažíme z obou stran do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Jelikož dnes bylo hrozné vedro, tak vše kynulo rychle, takže skoro hrnečku var :-D

Kdo chce, může si lívance udělat z poloviční dávky, nás je doma dost tak dělám z většího množství.

Lívance podáváme buď s tvarohem, marmeládou, pocukrované nebo i jen tak na sucho k čaji, dětem ke kakau nebo dospělým ke kávě.

Komentáře k receptu Vláčné kefírové lívance - kynuté

K receptu nejsou žádné komentáře.