Suroviny
Porce: Dle počtu strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 026 kJ / 1 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,54 g |
| Tuky | 34,95 g |
| Vláknina | 11,16 g |
| Cholesterol | 846 mg |
| Sodík | 529 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 314,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.
Krok 2: Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme moučkový cukr, kefírové mléko, mouku, citronový cukr a špetku soli, nakonec přidáme vykynutý kvásek a lehce metličkou promícháme. Necháme opět chvíli odležet.
Krok 3: Nachystáme větší pánev (pokud máme lívanečník, tak smažíme v něm), dáme do ní trochu oleje a necháme rozehřát. Pomocí malé naběračky nalijeme těsto (na pánev se mi vešly dva lívance), ty smažíme z obou stran do zlatova.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vláčné kefírové lívance - kynuté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P5r
Moje poznámka
Vláčné kefírové lívance - kynuté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P5r
Nejnovější recepty
Pórková polévka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 2 hodinami
Koprová omáčka
Pep.e před 2 hodinami
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 12 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 13 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 14 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 16 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 17 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 18 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 18 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 20 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mouka,
mléko,
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mléko kefírové,
kůra citronová,
sůl,
olej,
ovoce
Komentáře (3)