

Vláčné kefírové lívance - kynuté
Suroviny Dle počtu strávníků
- Kvásek:
- 1 kostka čerstvého droždí
- 2 lžičky cukru krupice
- 1 lžíce mouky
- 150 ml vlažného mléka
- Dále:
- 3 celá vejce
- 3-4 lžíce moučkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 400 g kefírového mléka
- citronový cukr s citronovou kůrou
- špetka soli
- olej na smažení
- Na ozdobu:
- ovoce nebo přeliv dle libosti a chuti
Postup přípravy receptu
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.
Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme moučkový cukr, kefírové mléko, mouku, citronový cukr a špetku soli, nakonec přidáme vykynutý kvásek a lehce metličkou promícháme. Necháme opět chvíli odležet.
Nachystáme větší pánev, (pokud máme lívanečník, tak smažíme v něm), dáme do ní trochu oleje a necháme rozehřát. Pomocí malé naběračky nalijeme těsto, (na pánev se mi vešly dva lívance) ty smažíme z obou stran do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Jelikož dnes bylo hrozné vedro, tak vše kynulo rychle, takže skoro hrnečku var :-D
Kdo chce, může si lívance udělat z poloviční dávky, nás je doma dost tak dělám z většího množství.
Lívance podáváme buď s tvarohem, marmeládou, pocukrované nebo i jen tak na sucho k čaji, dětem ke kakau nebo dospělým ke kávě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vláčné kefírové lívance - kynuté
K receptu nejsou žádné komentáře.