Nutriční hodnoty (Koláč se strouhanými jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 550 kJ / 1 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
| Tuky | 72,52 g |
| – nasycené | 14,08 g |
| – nenasycené | 43,02 g |
| –– mononenasycené | 31,12 g |
| –– polynenasycené | 11,90 g |
| ––– omega 3 | 2,29 g |
| Vláknina | 33,70 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 651 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 154,20 g |
| – cukry | 136,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 12 12 vrchovatých lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| jablka (na vykrájené ozdoby) | Jablko čerstvé |