Nutriční hodnoty (Dýně s hruškou "na víně")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 205 kJ / 766 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,69 g |
| Tuky | 29,57 g |
| – nasycené | 5,98 g |
| – nenasycené | 21,71 g |
| –– mononenasycené | 9,99 g |
| –– polynenasycené | 11,72 g |
| ––– omega 3 | 2,75 g |
| Vláknina | 28,22 g |
| Cholesterol | 8 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 63,05 g |
| – cukry | 34,42 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g již očištěné dýně Hokkaido (1/2 z menšího plodu) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 400 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína (použila jsem Rulandské) | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1 1 žlutá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 velká hruška | Hruška čerstvá | 130 g |
| 2 PL 2 PL sezamového semínka | Sezam loupaný | 30 g |
| 1 PL 1 PL lněného semínka | Lněná semínka | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka chilli | Chilli paprička sušená | |
| 3 3 cm plátek másla | Máslo kravské | 3 g |
| zelená petrželka na posypání hotového pokrmu | Petržel nať čerstvá |