Sladké máslové loupáky měkké jako pavučinka

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 13 názorů

Suroviny

300 g špaldové mouky
200 g polohrubé mouky
60 g krupicového cukru
50 g změklého másla
1/2 kostky čerstvého droždí
hrnek vlažného mléka
špetka soli
1 vejce
chia semínka na posypání
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jako první připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, přidáme vlažné mléko, promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

  2. Když máme kvásek vzešlý, přidáme k němu prosáté obě mouky, změklé máslo, cukr a špetku soli. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

  3. Z vykynutého těsta uděláme dva bochánky. Z každého bochánku vyválíme plát, který rozdělíme na šest pokud možno stejných trojúhelníků.

  4. Z každého trojúhelníku začneme pomalu rolovat sladké loupáky (rolujeme vždy od širší strany dolů ke špičce), loupáky stočíme mírně spojem dolů.

  5. Loupáky ještě necháme kynout na plechu zhruba 30 minut. Před pečením je ještě potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme chia semínky.

  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut do zlatova. Nakonec hotové loupáky můžeme pocukrovat.

Poznámka

S těstem se velmi dobře pracuje, nelepí a je krásně vláčné a loupáky jsou krásně měkké jako pavučinka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 434 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sladké máslové loupáky měkké jako pavučinka

Tématické fráze: maslový loupak recepty. cz maslový loupak loupaky vláčné

Zapomněl/a jsem heslo