Nutriční hodnoty (Jablková žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 20 227 kJ / 4 834 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,88 g |
| Tuky | 216,11 g |
| – nasycené | 124,15 g |
| – nenasycené | 79,01 g |
| –– mononenasycené | 66,79 g |
| –– polynenasycené | 12,23 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 38,30 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 4,46 g |
| Sůl | 10,33 g |
| Sacharidy | 595,10 g |
| – cukry | 286,90 g |
| ––– laktóza | 35,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g žemlí (nebo veky) | Houska pšeničná | 600 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 700 ml 700 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 700 ml |
| 600 g 600 g jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
| 150 g 150 g cukru krystal | Cukr bílý | 150 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| moučkový cukr na pocukrování | Cukr bílý | |
| máslo na vymazání | Máslo kravské |