Nutriční hodnoty (Cuketová smetanová česnečka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 802 kJ / 909 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,68 g |
| Tuky | 53,67 g |
| – nasycené | 28,51 g |
| – nenasycené | 19,21 g |
| –– mononenasycené | 16,18 g |
| –– polynenasycené | 3,02 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 18,70 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 753 mg |
| Sůl | 1,77 g |
| Sacharidy | 62,15 g |
| – cukry | 16,35 g |
| ––– laktóza | 6,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 celá palička česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1-2 1-2 mladé cukety | Cuketa čerstvá | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g Eidamu (nebo Nivy) | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
| 1/2 1/2 masoxu (nebo Vegety)-nemusí být | Bujón hovězí | |
| plátek plátek másla na jíšku | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |