Florentinské těstoviny

Danca Kuchařka: Danca

Těstoviny 4 názory

Suroviny

300 g špaget (já jsem tentokrát použila vřetena )
300 g čerstvého listového špenátu nebo mraženého, ale musí být listový, ne protlak! )
50 g másla
1 střední cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
uzený sýr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody "na skus".

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a krátce osmahneme do sklovita. Přidáme opraný a okapaný špenát a za stálého míchání necháme lehce podusit, cca 3 minuty. Pokud použijeme špenát mražený, upravujeme ho na mírném ohni dokud nerozmrzne a potom opět chvíli dusíme.

  3. Uvařené těstoviny scedíme, necháme dobře okapat a promícháme se špenátem. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talířích sypeme nastrouhaným uzeným sýrem.

Poznámka

Jednoduché a přitom velice lahodné a chuťově vyvážené jídlo. U nás ve školce si přidávají i ti, kteří špenát jinak nekompromisně odmítají..:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Florentinské těstoviny

Tématické fráze: florentinské špagety florentýnské špagety florentýnské těstoviny florentinské špagety se špenátem florentinské špagety recept floretinské špagety flotentinské špagety florentienské špagety florentýnské špagety recept florentiské špagety tncz nova florentické těstoviny florentiské těstoviny florentinske florentinsky špenát florentýnské těstoviny s uzeným floretynske těstoviny florentinska omacka florentinské smetanové těstoviny florentincké špagety