Nutriční hodnoty (Václavkové kuličky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 175 kJ / 1 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 175,90 g |
– nasycené | 83,93 g |
– nenasycené | 87,61 g |
–– mononenasycené | 74,86 g |
–– polynenasycené | 12,76 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 3,31 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 13,50 g |
– cukry | 8,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 500 g 500 g podpňoviek (václaviek) | ||
1 1 cibuľa | Cibule čerstvá | |
100 g 100 g údenej slaniny | Špek | 100 g |
soľ | Sůl mořská | |
mleté čierne korenie | Pepř černý mletý | |
1 1 balenie zemiakového cesta v prášku ( 400 g) | ||
1 1 vajce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 lyžica sekanej zelerovej vňate | ||
podľa potreby soľ a čierne korenie | Sůl mořská | |
100 g 100 g údenej slaniny | Špek | 100 g |
2 2 veľké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 biela časť pórku | Pórek čerstvý | |
masť alebo olej podľa potreby | Olej řepkový |