Nutriční hodnoty (Václavkové kuličky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 175 kJ / 1 715 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,64 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g | 
| Tuky | 175,90 g | 
| – nasycené | 83,93 g | 
| – nenasycené | 87,61 g | 
| –– mononenasycené | 74,86 g | 
| –– polynenasycené | 12,76 g | 
| ––– omega 3 | 0,23 g | 
| Vláknina | 8,40 g | 
| Cholesterol | 399 mg | 
| Sodík | 3,31 g | 
| Sůl | 8,21 g | 
| Sacharidy | 13,50 g | 
| – cukry | 8,40 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| cca 500 g 500 g podpňoviek (václaviek) | ||
| 1 1 cibuľa | Cibule čerstvá | |
| 100 g 100 g údenej slaniny | Špek | 100 g | 
| soľ | Sůl mořská | |
| mleté čierne korenie | Pepř černý mletý | |
| 1 1 balenie zemiakového cesta v prášku ( 400 g) | ||
| 1 1 vajce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 1 1 lyžica sekanej zelerovej vňate | ||
| podľa potreby soľ a čierne korenie | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g údenej slaniny | Špek | 100 g | 
| 2 2 veľké cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| 1 1 biela časť pórku | Pórek čerstvý | |
| masť alebo olej podľa potreby | Olej řepkový |