Nutriční hodnoty (Švestkový koláč s vanilkovým krémem a skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 986 kJ / 3 821 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,24 g |
| Tuky | 112,15 g |
| – nasycené | 69,65 g |
| – nenasycené | 28,58 g |
| –– mononenasycené | 23,17 g |
| –– polynenasycené | 5,41 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 23,44 g |
| Cholesterol | 700 mg |
| Sodík | 516 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 606,26 g |
| – cukry | 206,33 g |
| ––– laktóza | 15,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 200 ml 200 ml kokosového krému (nebo mléka) | ||
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| ( 1 hrnek 1 hrnek = 200 ml) | ||
| rozpůlené švestky (na pokrytí dortové formy o průměru 26 cm) | Švestky čerstvé | |
| 2 lžíce 2 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 30 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička vanilkové esence | Aroma vanilkové | 5 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kokosu | Kokos strouhaný | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |