Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Perníčky dle paní učitelky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie30 050 kJ /
7 182 kcal
Bílkoviny109,82 g
– z toho živočišné bílkoviny22,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny87,41 g
Tuky242,90 g
– nasycené143,92 g
– nenasycené89,26 g
–– mononenasycené75,04 g
–– polynenasycené14,23 g
––– omega 31,48 g
Vláknina31,88 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 763 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy1 123,24 g
– cukry633,30 g
––– laktóza2,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600-750 g 600-750 g hladké mouky 00 (podle potřeby) Mouka pšeničná hladká 675 g
250 g 250 g cukru krupice Cukr bílý 250 g
250 g 250 g másla Máslo kravské 250 g
250 g 250 g medu Med nepasterovaný 250 g
50 g 50 g kakaa (holandské raději ne) Kakao prášek 50 g
2 2 celá vejce Vejce slepičí 140 g
3 3 tlučené hřebíčky Hřebíček
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá 2.5 g
1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva Kypřící prášek
1 1 kypřicí prášek do perníku Kypřící prášek do perníku bez fosfátů
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
1 1 bílek Vaječný bílek 33 g
150 g 150 g cukru moučka Cukr bílý 150 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.