Nutriční hodnoty (Čočkový salát s václavkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 966 kJ / 1 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,96 g |
| Tuky | 97,34 g |
| – nasycené | 18,86 g |
| – nenasycené | 70,76 g |
| –– mononenasycené | 22,31 g |
| –– polynenasycené | 48,46 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 73,40 g |
| Cholesterol | 166 mg |
| Sodík | 896 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 146,90 g |
| – cukry | 17,20 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g zelené čočky | Čočka zelená neloupaná | 250 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 500 g 500 g václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 100 ml 100 ml majonézy | Majonéza | 100 g |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| citron | Citrón čerstvý | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |