Nutriční hodnoty (Dvoukapustová polévečka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 908 kJ / 217 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,54 g |
| Tuky | 0,75 g |
| – nasycené | 0,18 g |
| – nenasycené | 0,34 g |
| –– mononenasycené | 0,07 g |
| –– polynenasycené | 0,27 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 9,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 43,40 g |
| – cukry | 6,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 1/4 větší hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 10 10 růžičkových kapustiček | Kapusta růžičková čerstvá | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 stvoly 2 stvoly řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| zeleninový bujón (může být kostka) | Bujón zeleninový | |
| petrželka kudrnka | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |