Nutriční hodnoty (Vánoční jablkový štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 749 kJ / 4 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,84 g |
| Tuky | 201,48 g |
| – nasycené | 45,96 g |
| – nenasycené | 147,79 g |
| –– mononenasycené | 102,19 g |
| –– polynenasycené | 45,60 g |
| ––– omega 3 | 3,16 g |
| Vláknina | 45,45 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 459 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 470,30 g |
| – cukry | 178,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 g 250 g 100% tuku | Margarín | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce studené vody | Voda | 72 ml |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 4 lžíce 4 lžíce rumu | Rum | 68 ml |
| 50 g 50 g lískových oříšků | Lískový ořech | 50 g |
| 6 6 jablek (dle potřeby) | Jablko čerstvé | 900 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 100 g 100 g piškotů | Piškoty | 100 g |