

Nafoukánci
Suroviny
- 20 dkg moučkového cukru
- 20 dkg másla, opravdu máslo
- 30 dkg mletých vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
Cukr s máslem vyšleháme do hladkého krému a přišleháme ořechy. Plníme do formiček jen z jedné třetiny, těsto se vyfoukne. Nejlépe do formiček na ořechy.
Pečeme (sušíme) na 140-150 st. zhruba 8 minut.
Až těsto kolem formičky zrůžoví vyzkoušíme jednu formičku po mírném zchladnutí vyklepnout a podle barvy ještě chvilinku dopékáme a nebo je cukrovíčko upečené. Špatně se určuje na minutu čas, každá trouba to má jinak. Nemusí se nechávat uležet, po vychladnutí můžeme papat. Dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nafoukánci
-
Ja tady vidim v surovinach kure !!!
-
-
evík:cukrovíčko kde není mouka, je podle mého gusta, proto ti dávám 4.boda
-
Ruzi,máš je trochu jiné, ale i ty jsou dobré,dělala jsem loni.Letos jsem si zopakovala několik let starý recept bez mouky,prášku do pečiva nebo sody.
-
Taky jsem je loni dělala
letos na ně bylo zapomenuto
tys mi je připomněla
ale jsou dobré
-
Omlouvám se za fotku, není tak pěkná, ale docházela mi bateriie.
Jiřko, tak si to zopakuj, jsou opravdu výborné. -
Taky jsem je loni dělala,letos jsem na ně zapoměla..