Nutriční hodnoty (Polévka z petrželové natě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 23,22 g |
– nasycené | 8,66 g |
– nenasycené | 9,57 g |
–– mononenasycené | 7,11 g |
–– polynenasycené | 2,46 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 24,90 g |
– cukry | 22,50 g |
––– laktóza | 18,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
2 2 plné hrsti nadrobno nakrájené zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
libeček nebo maggi | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
pepř | Pepř černý | |
máslo | Máslo kravské | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
0,5 l 0,5 l kyšky | Kyška | 500 ml |
1 1 nakrájená mrkev (nemusí být) | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |