Nutriční hodnoty (Polévka z petrželové natě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 23,22 g |
| – nasycené | 8,66 g |
| – nenasycené | 9,57 g |
| –– mononenasycené | 7,11 g |
| –– polynenasycené | 2,46 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 593 mg |
| Sodík | 444 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 24,90 g |
| – cukry | 22,50 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 2 2 plné hrsti nadrobno nakrájené zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| libeček nebo maggi | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 0,5 l 0,5 l kyšky | Kyška | 500 ml |
| 1 1 nakrájená mrkev (nemusí být) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |