Nutriční hodnoty (Mandlové perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 20 368 kJ / 4 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,49 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 76,16 g |
Tuky | 251,79 g |
– nasycené | 108,07 g |
– nenasycené | 136,73 g |
–– mononenasycené | 92,30 g |
–– polynenasycené | 44,43 g |
––– omega 3 | 0,93 g |
Vláknina | 29,10 g |
Cholesterol | 723 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 547,34 g |
– cukry | 260,99 g |
––– laktóza | 5,12 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g moučkového cukru | Cukr bílý | 180 g |
180 g 180 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 180 g |
180 g 180 g mandlí nebo vlašských ořechů | Mandle neloupané | 180 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
2 lžíce 2 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 30 g |
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
strouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
vejce na potření | Vejce slepičí |